Stranke 

Cetis

Projekt: Preverjanje varnosti IT-okolja

Cetis je podjetje, ki mora zaradi narave svojega poslovanja, katero obsega tudi tiskanje osebnih dokumentov, plačilnih in kreditnih kartic, izpolnjevati številne varnostne standarde – vsekakor pa standarda ISO 27001 in PCI (ang. Payment Card Industry).

V podjetju Cetis smo izvedli temeljit varnostni pregled, ki je vključeval pregled celotnega IT-okolja. Na osnovi pregleda smo stranki podali napotke za izboljšanje varnosti informacijskega sistema.

Projekt: Prenova sistema požarne pregrade

Prenovili smo požarno pregrado, ji dodali nekaj novih funkcionalnosti in znižali stroške vzdrževanja požarne pregrade.

Področje delovanja: Vzdrževanje omrežja, infrastrukture IT-okolja in intranet strežnika SharePoint

Brihteja podjetju Cetis vzdržuje lokalno omrežje, požarno pregrado, virtualizacijsko platformo, poštni sistem in intranet portal Microsoft SharePoint.

Kovintrade

Projekt: Zamenjava in vzdrževanje centralnega diskovnega sistema in pilotna postavitev oblaka dinamičnih delovnih postaj

Kovintrade je mednarodno podjetje s podružnicami v več kot 20 državah po svetu in okoli 400 zaposlenimi. V družbi Kovintrade smo zamenjali osrednji diskovni sistem in skrbimo za njegovo vzdrževanje. Omenjeno diskovno polje je ključno za brezhibno poslovanje podjetja, saj na njem teče osrednji poslovno-informacijski sistem, namenska programska oprema, rešitev za elektronsko pošto, prav tako pa se na njem hranijo vsi za poslovanje kritični podatki.

Postavili smo tudi pilotno okolje dinamičnih delovnih postaj v učilnici na lokaciji podjetja, uspešna implementacija pa bo vodila do širitve omenjenega okolja po podružnicah družbe.

Projekt: Rezervna lokacija

Projekt postavitve rezervne lokacije je zajemal postavitev strežniške in diskovne infrastrukture, replikacijo virtualnega okolja in osrednje podatkovne baze. Zagotavljamo rezervno lokacijo, na kateri se nahajajo vsi ključni sistemi in podatki, potrebni za vzpostavitev delovanja IT-okolja v primeru izpada primarne lokacije.

Vsako leto opravimo temeljito testiranje funkcionalnosti rezervne lokacije, izdelan je natančen načrt okrevanja.

Področje delovanja: Vzdrževanje diskovnega sistema, infrastrukture IT-okolja in intranet strežnika SharePoint

Vzdržujemo diskovni sistem, virtualizirano strežniško okolje in intranet portal Microsoft SharePoint.

Računalniški center Univerze v Mariboru

Računalniški center Univerze v Mariboru (RCUM) deluje kot storitveni center za vse fakultete Univerze v Mariboru. Nekaterim fakultetam zagotavlja celotno vzdrževanje IT-sistemov, drugim pa le del storitev.
Projekt: Upravljanje identitet

Univerza v Mariboru si je zadala za nalogo urediti upravljanje pravic uporabnikov, tako zaposlenim na fakultetah kot tudi raziskovalcem in študentom. Brihteja je RCUM implementirala rešitev Quest One Identity Manager.

Področje delovanja: Analiza in vzdrževanje IT-okolja (e-pošta, virtualizacija, strežniki, programska oprema Microsoft, varnostna politika)

Brihteja je prevzela vzdrževanje IT-okolja RCUM ter opravila obsežen projekt konsolidacije sistema elektronske pošte, strežnikov ter stranki uredila virtualizirano okolje in poskrbela za pripravo varnostne politike.

Projekt: Prenova sistema elektronske pošte

Poskrbeli smo za celovito prenovo sistema elektronske pošte Univerze v Mariboru, ki ga uporabljajo tako študenti kot zaposleni na vseh fakultetah omenjene univerze. Zahteven projekt smo opravili z odliko, saj smo ga opravili brez prekinitve delovanja storitev e-pošte in za uporabnike nezaznavno.

INEL

Projekt: postavitev naprednega IT-okolja

V podjetju INEL smo poskrbeli za postavitev celotnega IT-okolja, ki ga tudi vzdržujemo. Vzpostavili smo lokalno omrežje, povezavo z internetom in implementacijo brezžičnega omrežja v novem poslovnem objektu stranke. Poleg tega smo brez motenj izvedli selitev IT-okolja v poslovnih procesih stranke.

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311
hello world!

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
Scroll Up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram