Sistemska integracija

Z resnim pristopom k izvedbi projektov smo pridobili mnogo izkušenj z vzpostavitvijo zanesljivih IKT rešitev za mala, srednja kot tudi velika podjetja.
Podatkovni center in oblak
Omrežja in IT varnost

Informacijske platforme in zagotavljanje visoke razpoložljivosti

Obvladamo vzpostavitev visoko razpoložljivih rešitev za informacijska okolja podjetij vseh velikosti (od malih do velikih in vseh vmes). Znani smo po temeljitem pristopu – od zasnove do implementacije rešitev.

  • pregled obstoječih sistemov z namenom izboljšanja odzivnosti, varnosti, povečanja razpoložljivosti, itd.;
  • vgradnjo strojne opreme;
  • namestitev in konfiguracijo sistemske programske opreme;
  • migracijo sistemov v oblak;
  • vzpostavitev ali nadgradnjo komunikacijskih sistemov v lokalnih ali prostranih omrežjih;
  • načrtovanje rešitev.

Rešitve varnostnega shranjevanja podatkov

Sodobno poslovanje postaja pretežno digitalno, zato so podatki in informacije ključnega pomena za sleherno podjetje. Temu primerno jih velja hraniti in varovati pred izgubo. Raziskave kažejo, da več kot polovica podjetij, ki utrpijo večjo izgubo podatkov, preneha delovati.

Premoremo veliko praktičnih izkušenj z implementacijami in vzdrževanjem sistemov za izdelavo in hrambo varnostnih kopij podatkov. Strankam predlagamo t. i. pristop 3-2-1, kar v praksi pomeni, da obstajajo tri kopije podatkov – po ena na dveh različnih medijih in ena kopija na oddaljeni lokaciji. Strankam svetujemo tudi pri oblikovanju politike izdelave ter hrambe varnostnih kopij.

Hibridni in oblačni pristopi podatkovnega centra

Vedno več podjetij svoje poslovanje delno ali v celoti seli v računalniške oblake in IT-storitve uporablja v najemnem poslovnem modelu. V podjetju Brihteja poskrbimo za varno in zanesljivo okolje podatkovnega centra na lokaciji stranke (zasebni oblak), delno ali popolno selitev poslovanja v računalniški oblak enega ali večih ponudnikov ali pa tretjo, vedno bolj pogosto možnost – kombinacijo obeh pristopov, t. i. hibridni oblak.

Strankam nudimo storitve svetovanja, implementacije in vzdrževanja visokoprepustnih, zanesljivih ter varnih omrežij.

Lokalno omrežje (LAN)

Lokalno računalniško omrežje skrbi, da so naprave, sistemi in aplikacije v podjetju povezani med seboj. Poleg hitrosti in zanesljivosti delovanja lokalnega omrežja je pomembna tudi varnost. Sodobna omrežja so pogosto segmentirana na ločene logične ali fizične segmente, med katerimi velja izvajati nadzor prometa.

Prostrano omrežje (WAN)

Prostrano omrežje je namenjeno povezovanju večih lokalnih omrežij med seboj. Na ta način podjetje ustvari celovito IT-okolje in zagotovi komunikacijo med geografsko ločenimi poslovnimi enotami. Pri prostranem omrežju je varnost prav tako izjemnega pomena, saj povezovanje teče preko svetovnega spleta (interneta).

Brezžično omrežje (Wi-Fi)

Brezžična omrežja čedalje pogosteje postajajo zahteva poslovnih uporabnikov, saj omogočajo enostavnejše povezovanje prenosnih in mobilnih naprav, pri čemer pa podjetja poleg zanesljivosti in hitrosti delovanja skrbi predvsem varnost.

Gradimo brezžična omrežja, ki zagotavljajo enostavno in predvsem varno uporabo vseh brezžično povezanih naprav. Zagotavljanje varnosti izvajamo na več nivojih.

S celovito obravnavo vseh komunikacijskih poti zagotovimo ustrezno zaščito in rabo brezžičnega omrežja po celotni organizaciji ne glede na geografsko lokacijo.

Požarne pregrade

Požarne pregrade rabimo za nadzor prometa med lokalnim omrežjem in internetom. Skrbnikom omogočijo temeljito analizo prometa skozi požarno pregrado in postrežejo s preglednimi poročili. V podjetju imamo dolgoletne izkušnje s svetovanjem, implementacijo in vzdrževanjem požarnih pregrad.

Odlično sodelujemo z vodilnimi proizvajalci varnostnih rešitev in poskrbimo tudi za implementacijo rešitev za:

  • preprečevanje vdorov iz Interneta v lokalno omrežje (IPS);
  • zaščito pred zlonamernimi vsebinami (protivirusne rešitve);
  • zaščito pred neželeno elektronsko pošto (protismetne rešitve).

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311
hello world!

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
Logotip Družini prijazno podjetje
Scroll Up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram