Sporočilo za javnost

Brihteja sooblikuje osrednji kibernetski varnostni dogodek

Brihteja je v sodelovanju s singapursko Cyfirmo slovenski strokovni javnosti premierno predstavila inovativni platformi za preiskovanje groženj v zunanjem kibernetskem prostoru ter kibernetsko varnostno obveščanje DeCYFIR in DeTCT.

NOVA GORICA, CELJE, 8. 9. 2022 – Podjetja se soočajo z nenehno rastjo kibernetskih groženj, na katere večinoma sploh niso pripravljena. Podjetje Brihteja je na 20. konferenci Infosek predstavila tehnologije za proaktivno odkrivanje tveganj pri nastopu podjetij v kibernetskem prostoru, še preden pride do napada na njihova informacijska sredstva ter do zlorabe podatkov in identitet. Več kot 600 udeležencev je že prvi dan konference v sklopu glavnih tem spoznalo ključni varnostni platformi podjetja Cyfirma, ki sta tudi že na voljo slovenskim podjetjem. Gre za kibernetsko obveščevalno platformo o zunanjih grožnjah DeCYFIR ter platformo za odkrivanje in zaščito pred digitalnimi tveganji DeTCT v zunanjem kibernetskem prostoru. Brihteja je osrednji slovenski dogodek za informacijsko varnost izkoristila za predstavitev novega nabora upravljanih storitev kibernetske varnosti v zunanjem kibernetskem prostoru za majhna in srednja podjetja, ki jih njeni strokovnjaki izvajajo z uporabo platforme Cyfirma DeTCT.

“Varnostna slika podjetja v zunanjem kibernetskem prostoru se tako hitro spreminja, da varnostne ekipe s pomočjo penetracijskih testov enostavno ne morejo slediti vedno novim tveganjem. Še posebej so izpostavljena majhna in srednja podjetja, ki nimajo lastnih strokovnjakov za kibernetsko varnost pa tudi ne dovolj sredstev, ki bi jih lahko namenila rednemu testiranju,« je dejal Samo Ratej, direktor podjetja Brihteja.

V podjetju Brihteja so z mislijo na probleme majhnih in srednjih podjetij odgovorili z upravljanimi storitvami pregledovanja, obveščanja in odzivanja na grožnje v zunanjem kibernetskem prostoru. V okviru upravljanih storitev izvajajo proaktivne preiskave napadalnih površin ter ranljivosti informacijskih sistemov in poslovnih aplikacij. Glede na znane kibernetske grožnje in hekerske dejavnosti zaznavajo uhajanja in zlorabe podatkov, ugotavljajo kršitve blagovnih znamk ter odkrivajo primere lažnega predstavljanja zaposlenih.

»Glavna prednost uporabe platforme DeTCT je odkrivanje groženj in tveganj tako rekoč v realnem času. Ta za naše naročnike pomeni, da lahko ukrepajo, še preden napadalci izvedejo načrtovano kampanjo, od socialnega inženiringa do neposrednih vdorov v ranljiva informacijska sredstva,« je še povedal Ratej.

Brihtejini strokovnjaki preglede sproti analizirajo. Na osnovi analiz pripravijo predloge ukrepov ter operativnih nalog za notranje in zunanje izvajalce kibernetske varnosti. Za potrebe vodstev pripravijo mesečna poročila, ki odgovornim zagotavljajo razumljive vpoglede v njihovo izpostavljenost. Ta poročila podjetjem predstavljajo kakovostno podporo za odločanje glede upravljanja, posodabljanja in smotrnosti naložb v informacijska sredstva ter v njihovo varnost in zaščito. Poleg tega lahko podjetja varnostne preiskave enostavno razširijo še na poslovne partnerje in tako obvladujejo kibernetska tveganja v njihovem celotnem poslovnem okolju.

Kakšne storitve si lahko podjetja obetajo od platforme DeTCT bo na predavanju z naslovom Napoved kibernetskih napadov predstavlja poslovno v(p)rednost podjetju, na zadnji dan konference, v petek 9. septembra, ob 11.15 uri, osvetlil Dirk Wahlefeld, vodja Cyfirminih pred prodajnih dejavnosti v ZDA ter v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).

hello world!

Keynote predstavitev:

Keynote - The evolving threat landscapes

O PODJETJU BRIHTEJA

Brihteja je podjetje za inovativne informacijske rešitve in storitve, katerega dejavnost je razdeljena v tri stebre. Podjetje načrtuje, vzpostavlja in ščiti informacijsko-komunikacijsko infrastrukturo v majhnih, srednjih in velikih podjetjih. Izvaja storitve svetovanja pri naložbah v poslovne informacijsko-komunikacijske tehnologije ter upravlja in vzdržuje strojno opremo ter sistemsko in uporabniško programsko opremo. Brihteja je eno vodilnih evropskih podjetij za upravljanje identitet v informacijskih okoljih finančnih ustanov, velikih podjetij ter v javni upravi.

Stik za medije

Samo Ratej, direktor
Brihteja, d. o. o.
Mariborska cesta 7
3000 Celje
Telefon (centrala): 03 828 0 310
Mobilni telefon: 051 653 035
E-pošta: samo.ratej@brihteja.si
Spletna stran: www.brihteja.si

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram