Sporočilo za javnost

Strateško partnerstvo Brihteje s Cyfirmo zvišuje kibernetsko varnost slovenskih organizacij

Slovenska podjetja in javne ustanove bodo z novim doprinosom na področju kibernetske varnosti, napredno storitvijo na ključ, ki jo za Slovenijo ekskluzivno ponuja podjetje Brihteja, d. o. o., nekoliko bolj mirna.

CELJE, 1. 9. 2022 – Večina organizacij se zaveda, da morajo za zagotavljanje zanesljivega in varnega digitalnega poslovanja povečati vlaganje v zaščito pred kibernetskimi tveganji. Podjetje Brihteja je dejavnost kibernetske varnosti nadgradila z napredno storitvijo na ključ, ki prek celostnega pregleda in preventivne analitike nudi unikaten vpogled v ranljivost podjetij z gledišča kibernetskih kriminalcev.

Na osnovi obveščevalnih platform o zunanjih grožnjah DeCYFIR in DeTCT ponujajo upravljane storitve, ki jih bodo izvajali in razvijali z lastnimi strokovnjaki.

“Podjetja se trenutno ukvarjajo predvsem z notranjo kibernetsko varnostjo, pri čemer z različnimi varnostnimi informacijskimi rešitvami iščejo in odpravljajo grožnje znotraj poslovnega omrežja. Ob vse večji digitalizaciji se začenjajo zavedati svoje izpostavljenosti v zunanjem kibernetskem prostoru, kar pa zahteva popolnoma novo raven odkrivanja, spremljanja in zaščite,” je povedal Samo Ratej, direktor podjetja Brihteja.

V Brihteji bodo organizacijam na osnovi pionirskega partnerstva s podjetjem Cyfirma ponudili upravljane storitve odkrivanja, obveščanja in odzivanja na zunanje kibernetske grožnje.

»Z upravljanimi storitvami preventivne zaznave in varovanja zunanjega kibernetskega prostora smo podjetjem, ne glede na velikost, omogočili, da se lahko v celoti in brez skrbi ukvarjajo z rastjo in razvojem poslovanja« je še dodal Ratej.

Zunanja kibernetska obramba, ki jo ponuja Brihteja, vključuje raziskovanje vektorjev hekerskih napadov, obveščanje o ranljivostih, ki jih lahko izkoristijo zunanji napadalci, preiskovanje kompromitiranosti podjetij glede na digitalni profil, odkrivanje in zaščito pred digitalnimi tveganji, situacijsko prepoznavanje ter obveščanje o dogodkih in trendih v kibernetskem prostoru. Poleg tega podjetjem omogoča neprestano odkrivanje ranljivih sistemov in skritih površin za napade, kakor tudi zlorabljenih podatkov in potvorjenih identitet zaposlenih.

Z nenehnim spremljanjem lastnega nastopa v zunanjem kibernetskem prostoru podjetje lažje obvladuje posodabljanje in zaščito aplikacij in storitev, s katerimi podpira svojo dejavnost ter pravočasno odpravlja ranljivosti, ki jih ustvarjajo vedno nove in vse bolj dovršene kibernetske grožnje.

Brihteja se bo s Cyfirmo premierno predstavila na 20. tradicionalni konferenc INFOSEK, ki bo potekala med 7. 9. in 9. 9. 2022 v Novi Gorici.

hello world!

O PODJETJU BRIHTEJA

Brihteja je podjetje za inovativne informacijske rešitve in storitve, katerega dejavnost je razdeljena v tri stebre. Podjetje načrtuje, vzpostavlja in ščiti informacijsko-komunikacijsko infrastrukturo v majhnih, srednjih in velikih podjetjih. Izvaja storitve svetovanja pri naložbah v poslovne informacijsko-komunikacijske tehnologije ter upravlja in vzdržuje strojno opremo ter sistemsko in uporabniško programsko opremo. Brihteja je eno vodilnih evropskih podjetij za upravljanje identitet v informacijskih okoljih finančnih ustanov, velikih podjetij ter v javni upravi.

Stik za medije

Samo Ratej, direktor
Brihteja, d. o. o.
Mariborska cesta 7
3000 Celje
Telefon (centrala): 03 828 0 310
Mobilni telefon: 051 653 035
E-pošta: samo.ratej@brihteja.si
Spletna stran: www.brihteja.si

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
ISO 27001
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram