KAJ PRINAŠA ŠESTA GENERACIJA BREZŽIČNEGA OMREŽJA

V modernem, digitalnem svetu Wi-Fi predstavlja absolutno nujnost. Lahko rečemo, da je za delovanje podjetja pomemben, kot sta hrana in voda za človeka. Splošna razširitev celotnega digitalnega okolja je poskrbela, da je življenje brez brezžičnega omrežja postalo nepredstavljivo, delovanje podjetja pa nemogoče. Spomnimo se še časov, ko je za priklop na internet bil potreben kabelski priklop in izbira med delujočim telefonom ali internetom. Da sploh ne govorimo o nevzdržnem zvoku in še bolj nevzdržni hitrosti.

Nostalgije za ta čas res ni potrebno imeti oz. je ne razvijamo. Razvili smo pa nekaj, kar nam je definitivno spremenilo življenje in to je Wi-Fi. Začeli smo z Wi-Fi 1 standardom, sedaj pa smo prišli že do šeste generacije standarda brezžičnega omrežja.

Wi-Fi 6 je poenostavljeno ime za novi standard brezžičnega omrežja 802.11 ax, katerega je definiralo neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance. Šestico so definirali že pred nekaj časa, uradno pa je izšla meseca septembra, 16. 9. 2019. To pomeni, da lahko kmalu pričakujemo nove naprave, ki bodo podpirale novi standard Wi-Fi 6.

Tako kot vsak nov Wi-Fi standard do sedaj (Wi-Fi 5, Wi-Fi 4,..), bo tudi nov Wi-Fi 6 prinesel pomembne izboljšave ter zmogljivosti brezžičnega omrežja, kot so:

  • Prenos večjega števila podatkov;
  • Zagotavlja večjo hitrost več uporabnikom naenkrat;
  • Končnim napravam (računalnik, telefon, tablica) olajša iskanje razpoložljive povezave;
  • Posebej zasnovan za javna območja z visoko gostoto (hoteli, stadioni, letališča, ...);
  • Omogoča tudi do 40% prihranek energije
  • Zagotavlja večji domet  radijskega  signala, kar uporabniku zagotavlja doseganje večjih hitrosti na večji razdalji.

Iz poslovnega stališča lahko od novega standarda pričakujemo nadgradnjo delovnega procesa in pohitren tok dela, ki elegantno rešuje digitalna informacijska ozka grla. Sam proces je nadalje stroškovno optimiziran, tako časovno kot finančno. Fleksibilizacija same uporabe pa izboljšuje uporabniško izkušnjo, kar povečuje zadovoljstvo na delovnem mestu.

Ključna komponenta uspešne izvedbe implementacije naprav z novim Wi-Fi standardom je izkušena in zanesljiva izvedbena ekipa, s svetovalci, ki so dejansko na lokaciji naročnika. Brihteja s svojimi bogatimi izkušnjami iz preteklih projektov iz različnih okolij naročniku omogoča prenos dobrih praks iz Slovenije in tujine, na podlagi napak v preteklosti pa vnaprej opozori naročnika na morebitne ovire, ki bi slabo vplivale na končno delovanje sistema.

Avtor: Marko Mavrin

hello world!

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram