KADROVSKI SISTEM KOT STRATEŠKO ORODJE, KI USTVARJA DODANO VREDNOST

»Kader, kadrovanje, kadrovski management, HR, upravljanje s kadri, človeškimi viri« … izrabljene besede, ki so prevečkrat zanemarjene, področje, ki se ga ne jemlje resno.

Ko omenimo besedo kadrovski management zelo pogosto dobimo pogled, ki vidno, tega izjemno strateškega področja, ne jemlje resno. Na žalost upravljanje s kadrovskim viri še vedno naleti na socialistični stereotip, kjer so v državnih podjetjih neprave osebe opravljale njim nedorasle poklice in kjer je kadrovski manager le prelagal papir iz enega kupa na drugega.

Upravljanje s kadri pa je danes več kot samo upravna funkcija, ki sledi Zakonu o delovnih razmerjih in drugim zakonskim regulativam. Današnji t.i. kadrovski management je postal strateška usmeritev resnih podjetij, ki želijo največje bogastvo podjetja, zaposlene, pripeljati do optimuma zmožnosti.

Nujno je zavedanje, da je pisarna le pisarna in da je oseba tista, ki poganja projekte in ustvarja dodano vrednost. Brihteji, kot celostnem ponudniku kibernetske varnosti, je popolnoma jasno, da podjetje brez avtomatiziranega kadrovskega sistema ne more govoriti o digitalizaciji poslovnih procesov, saj ta predstavlja minimalni standard pri moderni digitalni transformaciji. Najpomembnejši gradnik pa ni digitalizacija sama, saj je brez človeka, sistem namenjen samemu sebi. Ljudje so danes največja investicija, skrben nabor pravega kadra, ki deluje na pravem mestu, pa je postala umetnost.

Nove zaposlene je potrebno skrbno izbrati iz bazena zelo nadarjenih posameznikov in posameznic, ne le glede na njihove sposobnosti, ampak tudi zmožnosti dela v kolektivu in sodelovanja pri skupinskem delu. Digitalna transformacija podjetja se tako prične s kadrom. Osebo moramo predhodno pripraviti na spremembo, ki jo bomo uvedli, da sama tranzicija delovnih procesov poteka kar se da nemoteno. Šele s pripravo in skrbno analizo potreb lahko z digitalizacijo kadrovskih procesov resnično pripomoremo, da človeški kapital zacveti in obrodi sadove. Ko zadostimo tem parametrom, lahko preidemo na raven digitalizacije.

Z uvedbo sodobne digitalne kadrovske rešitve se zaposlenim nadalje omogoči okolje za učinkovito in produktivno delo. Boljši pogoji omogočajo, da svoj potencial negujejo in razvijajo, s tem pa rastejo v zasebnem in poklicnem življenju. Zaradi dodatnih bonitet, ki so jih je zaposleni deležni, se zadovoljstvo na delovnem mestu bistveno izboljša in se vzpostavi pozitivna klima, ki pripomore k doseganju in preseganju zastavljenih ciljev podjetja.

Kadrovski sistemi sedaj postanejo ključno orodje z vzpostavitvijo digitalne platforme, ki optimizira delovanje vsakodnevnih opravil in avtomatizira ponavljajoče se delovne procese. Poslovanje se izboljša do te mere, da se podjetjem nižajo stroški in viša delovna storilnost. Investicija v kadrovski sistem je investicija v optimizirano in cenejše delovanje podjetja kot celote.

Zaradi prepričanja o moči človeškega kapitala smo v Brihteji razvili storitev implementacije kadrovskih sistemov. Pravo vrednost nam predstavlja ekipa. Ta mora biti popolnoma uglašena, saj deluje na več ravneh, od vsebinskega dogovarjanja z naročnikom do tehnične implementacije z izvajalci. Celosten proces se prične pri prvem stiku in praktično nikoli ne konča, saj se poslovne zahteve organsko spreminjajo in edino konstanto predstavljajo spremembe.

Ekipa Brihteje vam je pri svetovanju ali implementaciji digitalnih kadrovskih sistemov vedno na voljo. Nismo le podjetje, ki implementira, namreč vam lahko svetujemo na vseh ravneh priprave. Kadrovikom dajemo nasvete in podajamo primere dobrih praks pri vsebinskih vprašanjih, top managementu pa svetujemo pri optimizaciji poslovanja. Obenem pa urejamo celostno koordinacijo med vsemi deležniki v podjetju za doseganje gladke tranzicije v digitalno poslovanje.

Avtor: Tilen Naraks
hello world!

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311
hello world!

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
Logotip Družini prijazno podjetje
Scroll Up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram