ZAKAJ SE BOJIMO ODPRTOKODNIH REŠITEV?

Programske rešitve, ki temeljijo na odprti kodi so prisotne od samih začetkov razvoja osebnih računalnikov, danes pa delujejo kot pogon moderne informacijske družbe. Vedno večjo podporo pridobivajo tudi s strani velikih korporacij kot so na primer Google, Microsoft in Oracle.

Poglavitna značilnost odprtokodnih rešitev je prost dostop do izvorne kode. S tem uporabnik ali razvijalec, z ustreznim programerskim znanjem, pridobi neposreden vpogled v delovanje določene rešitve. To omogoča vpeljavo oz. razvoj dodatnih funkcionalnosti že obstoječim, rezultat tega pa je boljša skladnost delovnih procesov. Z vpogledom v izvorno kodo je možno tudi oceniti varnost programske opreme.

V večini primerov je takšna programska oprema dostopna brezplačno. V primerjavi s komercialnimi rešitvami pa je tudi agilnejša, saj se rešitev lahko hitreje prilagaja zahtevam in potrebam trga in ne zgolj poslovnim interesom razvojnega podjetja.

Dejan Janžekovič
Sistemski inženir

Čeprav je za odprtokodne rešitve potreben minimalni finančni vložek pa je potreba po znanju večja, saj je upravljanje in integracija takih rešitev veliko kompleksnejša. Brihtejini strokovnjaki vam znamo svetovati in pomagamo pri integraciji odprtokodnih rešitev v vaše okolje, poskrbimo pa tudi za dolgoročno vzdrževanje in s tem prilagodljivo in stabilno delovno okolje.

Preboj odprte kode

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311
hello world!

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 0242 6026 2989 747 – NLB d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
Logotip Družini prijazno podjetje
Scroll Up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram