SPLETNO RIBARJENJE - PHISHING

Spletna prevara je zavajanje uporabnikov, kjer vsiljivci poskušajo pridobiti osebne podatke vaših zaposlenih.
Phishing je spletna prevara, kjer vsiljivci težijo k zavajanju uporabnikov in pridobivanju občutljivih osebnih podatkov, uporabniških imen, gesel, številk kreditnih kartic in podatkov o računih z namenom pridobitve dostopa do spletnih storitev ter prevzema uporabnikove identitete. To je socialno konstruirana ukana, ki je načrtovana tako da z zvijačo pritegne uporabnike, da kliknejo na zlonamerno povezavo in vpišejo svoje osebne podatke.

Spletno ribarjenje temelji na družbenem inženiringu, kjer vsiljivci praviloma izvabljajo osebne podatke z nagradnimi igrami, radovednostjo ali zastraševanjem.

Ena izmed zelo popularnih oblik spletne prevare so tudi ponarejena elektronska sporočila, v katerih vsiljivci v lažnem imenu banke, socialnega omrežja, ponudnika elektronske pošte ali kakšnega drugega podjetja od uporabnika zahtevajo vnos občutljivih podatkov. E-mail navadno vsebuje povezavo do lažne spletne strani, kjer je od uporabnika zahtevan vpis v sistem. Ko uporabnik vpiše svoje podatke, ga sistem preusmeri na pravo spletno stran, kjer se mora prijaviti še enkrat. Tako goljufiva spletna stran kot elektronsko pismo sta na pogled popolnoma enaka originalni spletni strani ali pismu legitimnega podjetja.

Napadalci se pri spletnih prevarah za krajo podatkov zanašajo predvsem na napake uporabnikov in njihovo neznanje, zato je ozaveščanje ter treniranje uporabnikov ključno za višjo varnost vašega podjetja.
Testirajte svoje uslužbence in ugotovite, kateri so slabše varnostno ozaveščeni ter jih izobrazite, da bodo lažje odkrili phishing prevaro.
Kontaktirajte nas na TEL: 03 828 0310 ali E-pošto: info@brihteja.si

KONTAKT

NASLOV: Mariborska cesta 7, 3000 Celje
TELEFON: +386 3 828 0 310
FAX: +386 3 828 0 311
hello world!

O NAS

BRIHTEJA, inovativne IT rešitve, d.o.o.
Ident. št. za DDV: SI 26561263
Transakcijski račun: SI56 6000 0000 0217 157 – Hranilnica LON d.d.
Osnovni kapital: 75.000,00 EUR
Matična številka: 3913589000

SLEDITE NAM

Ne zamudite naših dogodkov, prijavite se in bodite obveščeni
Scroll Up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram